Tech

Egy igazi playboy az űrben bulizik

Súlytalan nyuszilányok és nyomtatott ételek - a Playboy szerint ilyen lesz a jövő legexkluzívabb szórakozóhelye.

Fél évszázaddal ezelőtt államok indították el az űrversenyt, manapság pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy ennek folytatásáról már inkább a magánszektor fog gondoskodni – ezt az irányt vetíti előre az is, hogy a világ talán legismertebb erotikus lapja számára az űrturizmus úttörőjének számító Virgin Galactic képzelte el minden sci-fi elengedhetetlen kellékét, az űrszórakozóhelyet.


(Forrás: Playboy/Thomas Tenery)

A “galaktikus Playboy-klub” koncepciója leginkább egy hatalmas, forgó kerékre hasonlít – a belső magban természetesen súlytalanság, míg a külső gyűrűben (a forgás okozta centrifugális erő miatt) mesterséges gravitáció uralkodna. A Föld körüli pályán ábrázolt űrállomás azonban nem feltétlenül maradna a Föld körül, akár a Holdat is kerülgetheti – az elképzelésről a Virgin Galactic vezető tervezője, Adam Wells beszélt a Playboynak.

A (valószínűleg milliomos) vendégek és a személyzet a “hagyományos” módszerrel, vagyis méretes rakétákkal közlekednének a Föld és az űrklub között, míg az ellátmányt, felszerelést és egyéb tárgyakat hatalmas ágyúkból lőnék ki. Thomas Frey, a DaVinci Intézet névre hallgató futurista agytröszt vezetője szerint “az emberek nem bírnák ki a g-erőket, de a felszerelésnek ideális lehetne”. (Ilyen “tehergolyók” láthatóak a fenti képen, a Playboy-nyuszi füle mögött.)


(Forrás: Playboy/Thomas Tenery)

Az étteremben felszolgált fogások jelentős részét “ételnyomtatók” szolgáltatnák, míg a táncos mulatság lehetne az évezredek alatt megunt gravitáció helyett a súlytalanság állapotában is, de a Kama Sutrát is újra kéne írni, mivel az “orbitális gyönyörkupolákban” is zéró gravitáció uralkodna.

A magunk részéről alig várjuk, hogy mindez valósággá váljon, de persze az igazi kérdés az, hogy a koncepció nektek mennyire tetszik – orbitális gyönyör vagy orbitális baromság?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik