Tech

Így vallanak a digitális kor szerelmesei

A Google ideális megoldást nyújt távkapcsolatban élőknek, akik már képtelenek szavakban kifejezni érzelmeiket.

Igen, pontosan tudjuk, hogy a legtöbben mit is gondoltok a Valentin-napról – és mégis, a kommercializálódott Bálint-nap elítélőinek nagy része ugyanúgy meg fogja lepni valamivel kedvesét, mint azok, akik oda vannak a virág- és csokihegyekért. Minek ellenkezni, inkább ápoljuk a digitális románcokat.

Kezdjük a napot egyből a Google főoldalával, ami annak ellenére Tony Bennett Cold, Cold Heart című dalát dolgozta fel doodle-ként, hogy a Facebook szerint manapság nem ő a friss szerelmesek kedvence.

S bár ez a felvezető a mi processzorunkat szívünket is megolvasztotta, érkezzen a főfogás. Sokan a Google húsvéti tojásaként hirdetik, pedig valójában egy leleményes felhasználó ötletéről van szó. A keresőóriásnak azért mondhatunk hálát, hogy lehetőséget biztosít mindenkinek arra, hogy akár nagyon komplikált matematikai műveleteket is elvégezzen és ábrázoljon.

Például ezt: sqrt(cos(x))*cos(300x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(6-x^2), -sqrt(6-x^2) from -4.5 to 4.5

A bonyolultnak tűnő képletért (ami egyébként némi középiskolai mateknál nem durvább) tehát egy felhasználó felel, igaz, ahogy a legtöbb vicc és neten terjedő poén esetében, itt sem lehet (legalábbis mi nem tudtuk) beazonosítani a forrást.

Annak, aki lusta lenne bemásolni, itt egy link.

Ha valaki esetleg egy kicsit egyénibb szívet szeretne, bátran játsszon a számokkal – a “cos(300x)”-ből a 300 módosítása például látványos eredményeket produkál. Növelve a számot a szív is megnő, míg csökkentve, elkezd “ritkulni”.

Ti hogy fejezitek ki érzelmeiteket a nullák és egyesek világában?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik