Tech

Végre egy fejlesztés, ami mindenkinek tetszeni fog

Megújult a Facebook fényképnézegetője: szebb, nagyobb és okosabb.

Ha őszintén magunkba nézünk és félretesszük a fényképezéssel kapcsolatos, valószínűleg alaptalan sznobériát, akkor nem nehéz bevallani, hogy nem a Flickr és a Picasa, hanem a Facebook az a hely, ahol ismerőseink legújabb fotóit meglessük és ahova mi magunk is feltesszük legújabb képeinket (ha a lehető legszélesebb körben szeretnénk azokat terjeszteni).

Digitális életünkben tehát majdnem olyan fontos helyen szerepel ez a képnézegető, mint a neki otthont adó Facebook, vagyis nem lenne meglepő, ha bármilyen fejlesztés vagy megújulás palotaforradalomhoz, de legalábbis a visszaállítást követelő Facebook-oldalak tucatjaihoz vezetne.

A fényképnézegető (Google+-ra emlékeztető) fejlesztése azonban annyira meggyőzőre sikerült, hogy a felhasználók egy részének fel sem fog tűnni a változás, míg másik része hozzánk hasonló helyeslésben fog kitörni.

A minden eddiginél nagyobb helyen megjelenő képek (egyelőre úgy tűnik, hogy a maximális méret 960×720 pixel) jobboldalára került a hozzászólás lehetősége, ami jelentősen leegyszerűsíti a dolgunkat és megspórolja az esetleges fel-alá görgetést is. Míg a Facebook minden bizonnyal osztozik ezzel kapcsolatos örömünkben, annak valószínűleg még jobban örül, hogy az oszlop alján hirdetéseket is el tud helyezni. Külön említést érdemel, hogy a nyilakkal történő navigáció sokkal gyorsabbnak és gördülékenyebbnek tűnik.

Minket tehát meggyőzött, de persze a végső verdiktet nektek kell meghozni: tetszik vagy sem?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik