Tech

Töretlenül facebookoznak a Facebook-veteránok

Nem fáradnak bele a közösségi oldalba azok, akik már rég - akár 2004-es megalapítása óta - tagok.

A Pew Intézet az Egyesült Államokban elvégzett telefonos felmérés, illetve 2010 novemberétől az oldal adatai alapján arra a következtetésre jutott, hogy a Mark Zuckerberg alapította Facebook a tőzsdére való bevezetés után hosszabb távon is népszerű maradhat. A tőzsdére vitel előtt az egyik fő aggodalom az úgynevezett “Facebook-fáradság” volt, a Pew kutatói szerint az aggodalom azonban vélhetően megalapozatlan.

A jelentés szerint ugyanis minél régebben használja valaki a Facebookot, annál gyakrabban lájkol, kommentálja az ismerősök által feltett tartalmakat és címkézi barátait a fényképeken. Az is kiderült, hogy minél több Facebook-ismerőse van valakinek, annál aktívabban vesz részt a közösségi háló életében.

Talán a legmegdöbbentőbb adat, hogy a Facebook felhasználói átlagosan 156 569 másik felhasználót érhetnek el az ismerősök ismerősein keresztül. Ami egyben azt is jelenti, hogy érdemes végiggondolni, mely tartalmakat teszünk elérhetővé az “ismerősök ismerősei” kategóriának, hiszen nem kis tömegről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik