Tech

Kinect kerül a laptopokba?

A Microsoft megerősítette, hogy dolgozik olyan prototípusokon, melyekben alapfelszereltség a mozgásérzékelő kamerarendszer.

Azt már egy ideje tudtuk, hogy az informatikai óriás a játékkonzolok mellett a személyi számítógépeken is elérhetővé tenné a Kinectet, ahogy az is kiderülhetett már, hogy a Windows 8 operációs rendszer a hagyományokkal szakító kezelési lehetőségekről szeretne elhíresülni – legyen szó a Tobii Technology szemmel irányítható megoldásáról, vagy a Synaptics fejlesztéséről, amely bármely laptopot érintőképernyőssé varázsolna.

Az azonban áttörő erejű újdonság lenne, ha a Microsoft nem kiegészítőként, hanem olyan alapvető tartozékként kezelné a Kinectet, mint amilyen néhány éve a laptopokban a webkamera.

A The Daily lehetőséget kapott arra, hogy közelebbről is megvizsgáljon egy ilyen prototípust. “A készülékek, melyek első ránézésre Windows 8 operációs rendszerrel felszerelt Asus netbookoknak tűnnek, számos apró érzékelővel rendelkeznek a laptop képernyőjének felső részén, ahol normális esetben a webkamera helyezkedne el.

A két eszköz egyesítésének ötlete zseniális és hiánypótló, bár megvalósulása esetén hozzá kell majd szokni a képernyő előtt vadul mutogató emberek látványához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik