Tech

Vadiúj Facebook-trükk

Egy vadiúj trükkel bővült a közösségi oldal csevegője - lepd meg ismerőseidet, amíg nem válik közismertté.

A magunk részéről már azt is támogattuk, amikor a Facebook egyesítette a levelezést a chattel, így a bejelentkezett ismerősökhöz üzenetünk nem értesítés, hanem felugró ablak formájában érkezett meg – még akkor is, ha eredetileg a közösségi oldalon belüli levélként küldtük el.

Függetlenül attól, hogy ki melyik azonnali üzenetküldő rendszert preferálja (skype, gmail chat, msn, stb.), az biztos, hogy a mostani újítással a facebooké lesz a legszórakoztatóbb. Persze csak akkor, ha a módszer elterjed – amire van esély, mivel használata roppant egyszerű.

Immáron a beszélgetéseket képekkel is le tudjuk vezényelni: egyszerűen dupla szögletes zárójelek közé kell tegyük egy felhasználó vagy egy rajongói oldal egyéni nevét (vagy, ha ilyet nem választott még, számát) és máris a profilképe jelenik meg.

Például a fenti üzenet begépeléskor még így nézett ki: “a [[Hir24.TechTud]] roppant menőnek tartja, hogy [[zuck]] végre megoldotta a [[facebook]] chatben használható képeket”.

Tehát az egyéni név elejére és végére is két szögletes zárójelet kell tenni, és egyéni név alatt nem az oldalon megjelenő szövegre, hanem a címsorban található karaktersorra kell gondolni – vagyis a facebook.com/ utáni részre. Saját példánknál maradva, Facebook-oldalunk megjelenési neve a Hír24: Tech-Tud, azonban a chatben a Hir24.TechTud nevet kellett beírni.

Reméljük nektek is tetszik, és jó szórakozást kívánunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik