Tech

Keresési eredmények közösségi oldala

A Microsoft bemutatta saját közösségi oldalát, ami semmiképpen sem Facebook, de annál hasznosabb lehet a fiatalok számára.

A nyár folyamán még Tulalip néven jelent meg véletlenül, majd november közepén már hivatalos nevén szivárgott ki néhány részlet a Microsoft saját fejlesztésű közösségi oldaláról, a socl-ről.

Mielőtt valakinek beletörne a nyelve a próbálkozásba, kiejtése az angol “social” szónak felel meg. A helytelen írásmód egyébként azért indokolt, mert az oldalnak egyben ez a címe: so.cl.

Az alapvető koncepció az, hogy az ember belépés után rákeres – természetesen a Microsoft Binggel – egy őt érdeklő témára, majd az izgalmasnak ítélt eredményeket meg tudja osztani az ismerőseivel. Az oldal érdekessége, hogy nincs lehetőség újabb képek felvitelére, viszont a keresési eredményekből könnyedén készíthetőek összeállítások.

A Microsoft figyelt arra, hogy (a Google-lal szemben) távol tartsa magát a Facebooktól – a vállalat elmondása szerint a socl nem is annyira közösségi, sokkal inkább tanulmányi háló.

Éppen ezért kezdésnek három amerikai egyetemen kerül széles körben bemutatásra az oldal, vagyis minden bizonnyal hamarosan nemcsak az derül ki, mennyire hasznos tanulmányi eszköz, hanem az is, hogy a diákoknak mennyire tetszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik