Tech

A Louvre tárlata ötezer játékkonzollal bővül

A világhírű múzeum vonzóbbá kívánja tenni magát a fiatalabb, érintőképernyőkhöz szokott generáció számára.

Mivel a legtöbb turista nem vesz igénybe semmilyen tárlatvezetést, a kiállítások megtekintése bár esztétikailag kellemes, a Louvre szerint értelmesebb és informatívabb élmény is lehetne. A legolcsóbb lehetőséget a gépi megoldású “hangos” tárlatvezetések jelentik, melyeket azonban szintúgy senki nem bérel ki.

A múzeum reményei szerint mindez megváltozik, mikor a régi rendszert leváltja ötezer Nintendo 3DS. A modern játékkonzolok hét nyelven kalauzolják az érdeklődőket – szó szerint, hiszen akár előre beállított útvonalak is választhatóak.

Természetesen a 3DS-ek tartalmát a Louvre szabja meg, valószínűleg olyan izgalmakra nem érdemes számítani, mint egy 3D-ben megjelenő szerepjáték, mondjuk a Da Vinci-kód története alapján. Persze ki tudja, hogy ez az együttműködés meddig vezet.

A kérdés már csak az, hogy a Louvre miként tud majd védekezni a trükkös tolvajokkal szemben? A régi, kizárólag a kiállítások bemutatására képes készülékeket nyilván senki nem akarta hazavinni, de most mégiscsak játékkonzolokról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik