Tech

Magánrepülőinek keres parkolót a három Google-vezér

Larry Page és Sergey Brin, a két alapító és Eric Schmidt, a volt vezérigazgató összesen nyolc magángépen osztozik.

A jelenleg kiszemelt célpont a kaliforniai Hangar One. Az 1933-ban befejezett óriási építmény egy 3,2 hektáros területet fed le és a Szilícium-völgy egyik legfelismerhetőbb tereptárgya. Eredetileg léghajóknak adott otthont és biztonságos kikötőt, azonban jelenleg költségvetési gondokkal küzd.

A Google vezérei felajánlották, hogy a felújítás és a fenntartás teljes, 33 millió dolláros költségét magukra vállalják, cserébe nem kérnek mást, csak a “parkoló” területének kétharmadát, saját flottájuk elszállásolására.

A NASA-nak alapvetően tetszik az ötlet, hiszen egy ilyen együttműködés nemcsak az adófizetők pénzén spórolna, hanem a történelmi épületet is megmentené, azonban a szóvivő egyelőre csak annyit közölt, hogy jelenleg az ajánlat pontos részleteit tekintik át.

Persze vannak olyanok is, akik nem lelkesednek az esetleges megegyezésért. A Hangar One megmentéséért ügyködő bizottság egyik tagja félelmeinek adott hangot: “Nem szeretnénk egy 200 láb magas Google feliratot látni a hangár oldalán.”

Nekünk pedig már csak az a kérdésünk, hogy három embernek miért kell nyolc repülő?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik