Tech

Hétéves az online játékok királya

Bár az utóbbi időben csökkent az előfizetők száma, még mindig a World of Warcraft a legnépszerűbb fizetős online szerepjáték.

2004. november 23-án új fejezet kezdődött a játéktörténelemben, a korábban stratégiai játékokkal jelentkező Blizzard ekkor jelentette meg az ismert univerzumára épülő, World of Warcraft című online szerepjátékát, mely az elmúlt hét évben megkerülhetetlen klasszikussá, és minden új játék számára alapvető viszonyítási alappá, igazi etalonná vált.

A fejlesztők az évek során új tartalmakkal frissítették a játékot, a WoW népszerűsége egészen a tavaly év végén megjelent Cataclysm alcímű kiegészítőig töretlen volt. Az új csomag azonban nem tudta teljes mértékben lenyűgözni a kalandorokat, annak ellenére, hogy a Cataclysm a sarkaiból forgatta ki a World of Warcraft világát.

Az előfizetők számának csökkenése az újabb, jövőre érkező kiegészítő bejelentésekor drámaian megugrott: a Mists of Pandaria első képeinek és videóinak napvilágra kerülése után a felhasználók 10%-a döntött úgy, hogy nem fizet tovább elő a játékra.

A készítőknek egyelőre nincs oka az aggodalomra, hiszen még mindig 10 milliónál több aktív, a játékra minden hónapban komoly összegeket elköltő gamer járja Azeroth világát.

Ráadásul, mint a jubileum alkalmából kiadott új reklám is bizonyítja, a korát alaposan meghazudtoló Chuck Norris is áldását adta a játékra, mely így talán még jó ideig fel tudja venni a versenyt az ingyenesen játszható vetélytársaival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik