Tech

Számítógépes játék főhőséről nevezték el gyermeküket

Az újszülött a múlt héten megjelent Elder Scrolls V: Skyrim főszereplőjének a nevét kapta. Hogy miért?

Nos, a játékot fejlesztő Bethesda még az év elején egy viccesnek szánt ajánlattal állt elő: azok az anyák élethosszig tartó, ingyenes játékokban részesülnek, akiknek gyermeke a játék megjelenésének napján, vagyis 11.11.11-én születik és felveszi a Skyrim főhősének a nevét – ami Dovakhiin.

Nos, az amerikai Megan és Eric Kellermeyer pedig épp így tett. Elmondásuk szerint sokáig gondolkodtak azon, hogy milyen nevet válasszanak születendő gyermeküknek, de egyetlen fiúnév sem fogta meg őket eléggé. A Dovakhiin persze viccnek indult, de minél többet beszéltek róla, annál jobban tetszett nekik – függetlenül a Bethesda ajánlatától. A fejlesztő cég azonnal gratulált, mikor értesült a hírről és várhatóan állja is a szavát.

A Dovakhiin egyébként a játék szerint azt jelenti, hogy sárkányszülött és véleményünk szerint a cseperedő gyermek vagy nagyon hálás vagy nagyon morcos lesz a névválasztás miatt. Ennek fényében viszont a Facebook és a Like névre hallgató csecsemők egyáltalán nem tűnnek furcsának.

Mindenesetre mi is gratulálunk és jó egészséget kívánunk a képen is látható Dovakhiin Tom Kellermeyernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik