Tech

Csúnyán beégett a Google

Az iPhone, iPad és iPod touch készülékekre szánt Gmail alkalmazás annyira használhatatlan volt, hogy néhány óra után vissza kellett vonni.

Kapcsolódó cikkek

Az eredeti iPhone 2007-es megjelenése óta, vagyis immáron bő négy éve vártuk és vártuk, hogy a Google saját Gmail alkalmazással rukkoljon elő. Aztán az iPad 2010-es bemutatkozása után már-már érthetetlenné vált, hogy miért az Apple levelezőprogramján vagy a készülékek böngészőjén keresztül lehet csak elérni a Google levelezőrendszerét.

Néhány napja olyan pletykákkal lehetett találkozni, hogy a Gmail megújulásával párhuzamosan végre valahára hozzájutunk az áhított programhoz is… és lőn. Még akkor is, ha csak néhány órán keresztül volt letölthető.

Ugyanis az iOS-re szánt program megjelenése után a Twitter megtelt felháborodott felhasználókkal, akik az app használhatatlanságáról panaszkodtak: az értesítő rendszer ugyanis hibát jelzett, de a letöltők túlnyomó része még csak bejelentkezni sem tudott. A visszavonást a Google is a Twitteren jelezte: “Elnézést, elrontottuk.”

Mintha az utóbbi időben a Google háza táján sokat tanulmányoznák Murphy törvényeit. A szituáció tehát egészen ciki, de a magunk részéről már annak is tudunk örülni, hogy a program megjelent és belátható időn belül nyilván használhatóvá is válik.

Azok, akiknek sikerült kipróbálniuk, arról nyilatkoztak, hogy funkcionalitás szempontjából nem várható sokkal több, mint amit a Gmail böngészős verziójától megszoktunk. Rendben, tudunk mellékleteket csatolni a levelekhez, de továbbra sincs lehetőség több postafiók kezelésére, mint az asztali gépeken vagy az androidos készülékeken.

A legnagyobb (és talán egyetlen) előnye tehát az lesz, hogy a hiba kiküszöbölése után értesítőket kaphatunk a beérkező levelekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik