Tech

Megújult a Gmail

Az érdeklődők a jobb alsó sarokban található gombra kattintva válthatnak az új kezelőfelületre.

Kapcsolódó cikkek

Szűk két héttel ezelőtt már írtunk arról, hogy nagyjából mi várható a Google levelezőrendszerének megújulásától, most pedig bárki kipróbálhatja.

Az ember a jobb alsó sarokban válthat dizájnt, majd a bemutató megtekintése után maga is nekiállhat felfedezni az új Gmailt. Első ránézésre sokkal primitívebbnek tűnik, azonban senkit ne tévesszen meg a kezelőfelület egyszerűsítése és minimalizmusa, hiszen a motorháztető alatt egy sokkal erősebb hajtómű dolgozik.

Az erősebb kereső, a böngésző méretéhez igazodó elemek és a könnyen átlátható, szellős dizájn mind semmi, ahhoz képest, hogy immáron az egész rendszer figyel és tanul – ahogy azt már két hete is megírtuk, megpróbál a felhasználó keze alá igazodni.

Az automatizmusokon túl természetesen szinte minden vonal és doboz manuálisan is beállítható: a megjelenő információk sűrűségét vagy szellősségét például a jobb felső sarokban található két fogaskerék közül a nagyobb, alsó kattintásával állíthatjuk be.

Egyébként ugyanitt térhetünk vissza (legalábbis ideiglenesen) a régi kezelőfelülethez, ha nagyon ódzkodnánk az újtól – kérdés csak az, hogy megéri-e, hiszen idővel nem lesz választható az újabb, vagyis érdemes hozzászokni.

Mi alapvetően oda vagyunk érte, de persze ennél sokkal fontosabb, hogy Ti mit szóltok hozzá. Úgyhogy szóljatok hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik