Tech

Megújul a Gmail

A Google YouTube-csatornáján megjelent felvétel állítólag véletlenül került nyilvánosságra. Természetesen nem sikerült időben eltüntetni.

A magunk részéről erősen kételkedünk abban, hogy ez a véletlen kiszivárogtatás mennyire történt véletlenül, de ez mellékes azokhoz az újításokhoz képest, amiket a Google (reményeink szerint mielőbb) implementálni szeretne.

Az új Gmail alapvető dizájnja csatlakozik a Calendarban és Docsban érvényesített trendhez, és egy alapvetően minimalisztikus, mégis roppant rugalmas kezelőfelületet biztosít. A levelezőrendszer az ablak méretéhez igazodik: az egyes elemek mérete megváltozik, függően attól, hogy mekkorára húzzuk a böngészőnket. A jobb felső sarokban pedig az is állítható lesz, hogy milyen közel kerüljenek egymáshoz ezek az elemek – szép tágas legyen a külső vagy hatékonyan kompakt.

A másik kiemelt módosítás a Gmail keresőfunkciója, ami immáron alapból elérhetővé teszi a pontos kereséshez szükséges beállításokat.

Az újítások közül azonban az az “okosítás” a személyes kedvencünk, aminek köszönhetően a Gmail kezelőfelülete a felhasználó igényeihez szabja magát. Ahogy a Gmail a beérkező leveleknél is próbálja megtanulni, hogy mi számít fontosnak és mi nem, úgy a teljes interfész is figyelni fogja, hogy az ember melyik funkciót használja a legtöbbet. Például, ha valaki nagyon sokat chatel, akkor a csevegéshez kapcsolódó doboz mérete automatikusan megnő – amit persze, akár magunk is módosíthatunk.

De lássuk a véletlenül kiszivárgott felvétel egy másolatát:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik