Tech

Itthon három év börtönt is kaphatott volna Steve Jobs

A zsenik és a gazdagok megengedhetik maguknak, hogy legyenek furcsaságaik - Steve Jobs pedig mindkét kategóriában otthon volt.

A “miért nem vagyunk büszkék Steve-re” kategóriás történetek közül az egyik közismertebb, hogy rendszám nélkül közlekedett. Ennek miértjéről még életrajzi regénye szerzőjének is gyakorlatilag annyi válaszolt, hogy csak. Ez persze idáig még rendben is van, de legyen az ember akármilyen Steve Jobs, senki nem állhat a törvények felett.

Magyarországon a hiányzó rendszám önmagában még “csak” egy szabálysértés. Azt azonban, ha az ember tudatosan közlekedik az egyedi azonosítójel nélkül, akár 3 év börtönnel is értékeli a jogalkotó. A kötelező rendszám egyébként az Egyesült Államokban is kötelező – Steve azonban talált egy kiskaput.

A kaliforniai törvények szerint ugyanis az ember akár fél éven keresztül közlekedhet rendszám nélkül, ha újonnan vásárolta az autóját. Jobs megegyezett egy lízingcéggel és volt annyira gazdag, hogy évente kétszer lecserélje “régi” Mercedes SL55 AMG-jét egy vadi újra.

Persze a kérdés továbbra is adott: minek?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik