Tech

Hova menjünk? Majd a haverok megmondják

Alkalmazást fejlesztettek arra, hogy nyaralásunk, telelésünk úti céljáról az információkkal, tapasztalatokkal vagy pletykákkal rendelkező ismerőseink tanácsokat adhassanak.

Az egész alapját az adja, hogy – ahogy egyébként az élet más területein is – ha valamiről információt szeretnénk szerezni a neten, akkor megszámlálhatatlan forrás végeláthatatlan bejegyzéséhez jutunk hozzá, azonban arról semmilyen tájékoztatást nem kapunk, hogy melyik forrást érdemes elolvasni és melyik hasztalan, vagyis végső soron ott vagyunk, ahol a part szakad.

Ezzel szemben, ha az ismerőseink között található véleményvezéreket keressük meg (az adott témában), akkor nyilván sokkal mélyebb és sokkal személyesebb információkhoz jutunk – például a témánál maradva a barátaink nyilván nem fognak ötcsillagos akármit ajánlani, ha tudják, hogy a pénztárcánk nem arra van kalibrálva. Igen, a probléma azonban abból adódik, hogy nehéz ám fejben tartani, hogy tucatnyi ismerősünk közül ki és merre járt már életében.

És itt ment meg minket a turisztikai rémálomból a Trippy, amely a közösségi hálónkat böngészve megmondja nekünk, hogy mely ismerőseink lehetnek segítségünkre.

Az alkalmazás felhasználói ráadásul nemcsak megtervezhetik, de dokumentálhatják is utazásukat, útinaplót készíthetnek élményeikről és közvetlenül a helyszínről oszthatják meg fényképeiket a segítőkész barátokkal. Emellett a Trippy honlapján keresztül a szállodákat is le lehet foglalni – a fejlesztők reményei szerint az innen befolyt jutalékok éltetik majd a céget.

Az alábbi, némileg erőltetett reklámot leszámítva az app legnagyobb hátránya, hogy egyelőre csak az iTunesban érhető el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik