Tech

Egyre fiatalabbak neteznek

Hatévesen már nem kérdés, hogy mi az internet és 11 éves kortól megindul a közösségi behálózás.

Kapcsolódó cikkek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közös, Balatonalmádiban megrendezett konferenciáján kedden a gyerekek internethez és a szülők a gyermekeik netezéséhez fűződő viszonya volt porondon; szerdán a gyermekek online tartalomfogyasztására terelődött a szó.

Az EU Kids Online felmérés eredményeiből kiderült, hogy 2010-ben a magyar gyerekek 5%-a blogol – az európai átlag egyébként 10 százalék -, vagyis nem meglepő, ha 46%-uk úgy gondolja, jobban ért a világhálóhoz, mint a szülők.

Pornográf tartalmakkal a hazai fiatalok 12%-a találkozott már, ami az európai átlagnál 2%-kal kisebb és mindössze 9% az, aki nemcsak ismerősökkel tartja online a kapcsolatot, de idegenekkel is ismerkedik. Az ebből esetlegesen megvalósuló találkozásokra azonban általában nem egyedül mennek el.

A gyerekek saját józan eszük mellett a szülőkre is figyelnek: az uniós átlagnál ráadásul jobban. Míg az EU-ban a fiatalok 28%-a hagyja figyelmen kívül a szülői utasításokat, addig itthon ez az arány csupán 20%-os.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik