Tech

Szebben indul a számítógép

A Microsoft fejlesztői a Windows 8 használatának minden részében érvényesítik az esztétikai szempontot, még a bekapcsolásnál is.

Azt már láttuk, hogy a Microsoft új operációs rendszere minden eddiginél gyorsabban áll majd rendelkezésünkre, most azonban az is kiderült, hogy minden eddiginél szebben is. A programozók ugyanis kidobták a ’80-as évek alacsony költségvetésű sci-fijeiből ránk maradt, a képernyőn induláskor végigszaladó szövegeket és a Windows 8-ra általában is jellemző, egyszerű, de nagyszerű külsőt implementálták.

Az új rendszer a BIOS-t helyettesítő UEFI-t (Unified Extensible Firmware Interface-t) használja, ami sarkítva annyit tesz, hogy bootoláskor a hardver és az operációs rendszer közötti átmenet észrevehetetlen. Vége a fekete alapon fehér szövegeknek, egy grafikus kezelőfelület szolgálja ki minden igényünket.

A már említett, gyors indulásnak köszönhetően egy átlagos konfigurációban a felhasználó ebből semmit nem fog látni, azonban ha mégis szükség lenne valamilyen beállításra, a felhasználóbarát külső még azoknak is könnyen kézre esik, akik a hagyományos interfész elől eddig a takaró alá menekültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik