Tech

Magyar 3D a világ élvonalában

Idén először mutatkoznak be a magyar 3D-technológia legjobbjai is a negyedik éve megrendezett Los Angeles-i 3D Entertainment Summit kiállításon és konferencián.

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal támogatásával hazai vállalkozások olyan kiállítók mellett kaptak helyet, mint a Samsung, az LG és az NVIDIA. Ráadásul a kiállító három magyar cég eredményes megjelenése biztosra vehető, hiszen fejlesztéseik a világ legjelentősebb innovációi közé tartoznak.

A 3D for All Kft. az év elején indította el a számos szakmai díjat nyert 3D-s megjelenítő eszköz, a Leonar3Do gyártását. A Leonar3Do az első komplex asztali virtuális valóság-termék a világon, amellyel a közönséges személyi számítógépeket komplett interaktív 3D-konfigurációvá egészíthetünk ki.

Az iPont International Kft. fejlesztése a világújdonságnak számító 3D TV box, amely lehetővé teszi a ma elérhető, 3D-szemüveggel nézhető TV-csatornák szemüveg nélküli nézését. Az iPONT az első sikeres élő 3D TV tesztet még 2010 nyarán végezte az Antenna Hungária digitális földfelszíni televíziós platformján. Azóta sikeres publikus demonstrációkon van túl online sugárzott internetes tartalommal, valamint digitális műholdas műsorszórással.

A Holografika Kft. high-end megoldásokat kínál szemüveg nélküli, valódi 3D-s megjelenítéshez. A szabadalmaztatott Light Field technológia természetes háromdimenziós képet állít elő széles látómezővel és különbözik minden más 3D megjelenítési módszertől. Ezt a technológiát a professzionális piacokon már használják, és alapja lehet a jövő 3D televíziózásának, mert nem fárasztja a szemet, nem okoz fejfájást, amely gyakori panasz más 3D rendszerek esetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik