Tech

Twitteresedik a Facebook

Egy szerdán nyilvánosságra hozott új funkció segítségével bárkinek követhetjük a bejegyzéseit.

Miután a Facebook az okos listákkal a Google közösségi oldaláról vett át egy jó ötletet, most a másik nagy konkurens, a Twitter volt soron.

Mint mindig, ez az új lehetőség is szép lassan jut el minden felhasználóhoz, úgyhogy nem kell megijedni, ha valaki dafke nem találja a feliratkozás lehetőségét az ismerősök és ismeretlenek adatlapjainak tetején.

Az üzenet küldése, a megbökés és a tiltás mellett immáron lehetőség nyílik a Twitterhez hasonlóan akár olyanok publikus bejegyzéseinek követésére, akik nem tartoznak a visszaigazolt ismerőseink körébe. Ez egyben azt is jelenti, hogy egyre fontosabbá válik, hogy az ember a saját írásainál odafigyeljen, mit láthat bárki és mit csak (egyes) ismerősök.

Külön pontot érdemel, hogy a feliratkozást lehet finomhangolni – vagyis meghatározható, hogy minden lehetséges bejegyzést szeretnénk látni a falunkon, vagy csak a fontosakat (például egy eljegyzés), de kiszűrhetőek a Facebookon elérhető játékokkal kapcsolatos publikálások is.

A funkció egyébként – nagyon helyesen – teljesen opcionális. Ami nemcsak azt jelenti, hogy nem kötelező használnunk, de azt is, hogy saját profilunknál is kikapcsolhatjuk a gombot, ha nem szeretnénk követőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik