Tech

Titkos infókkal sétált ki az Apple-től

A névtelenség leplébe burkolózó ismeretlennek ráadásul lopnia sem kellett – az Apple saját maga nyomott egy titkos adatokkal teli merevlemezt a kezébe.

Kapcsolódó cikkek

Az semmi, hogy az Apple egyik alkalmazottja már megint elhagyta (a hivatalos megjelenés előtt csupán néhány héttel) a vadiúj iPhone-t – a következő történet főszereplője bő kétévnyi titkos információval sétált ki az Apple egyik boltjából.

Történt ugyanis, hogy problémás Mac gépét bevitte a szervizbe és mikor elment átvenni, a gép mellé kezébe nyomtak egy merevlemezt is. Mivel az említett gép winchestere menthetetlen volt, azt feltételezte, hogy a külső merevlemezen azon fájljai találhatóak, melyeket a kedves Apple-alkalmazottaknak mégis sikerült kimásolniuk.

Otthonában fedezte csak fel, hogy a bolt 2009. májusáig visszamenő biztonsági mentéseit vitte haza. Ezek között talált a boltok elrendezésével és az alkalmazottaktól elvárt viselkedéssel kapcsolatos utasításokat (ez kevésbé izgalmas), de olyan dolgok, mint hamarosan megjelenő frissítések információi, az üzleti struktúra és az Apple eladási technikái sem rejtőztek túl mélyen.

Mindezt honnan tudjuk? Nos, emberünk megpróbálta eladni a merevlemezt a Cult of Mac című oldalnak, amely azonban inkább azt tanácsolta neki, hogy juttassa vissza az eszközt a jogos tulajdonosnak. Afelől persze nincs kétségünk, hogy nem minden szerkesztőség ilyen erkölcsös és a tonnányi információ hamarosan új gazdára talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik