Tech

Elhagytak egy új iPhone-t

Az Apple egyik alkalmazottja egy még piacra nem dobott iPhone 5-öt felejtett egy San Francisco-i bárban.

A jelek szerint az új fejlesztésű, még egyáltalán nem kapható iPhone-t kétszáz dollárért adták el a Craiglist hirdetési portálon. Sem az Apple, sem a Craiglist nem kommentálta a hírt. Az eset különössége, hogy a rendőrségen sem tettek feljelentést a Cava 22 bárban történt eltűnés miatt.

A Cnet informátora szerint azonban egy-két nappal azután, hogy a készülék eltűnt, az Apple megkereste a rendőrséget, és az eszközt felbecsülhetetlenül értékesnek írták le, és szerették volna mindenképpen visszakapni.

Az Apple ráadásul elektronikusan követte hova lett az iPhone, amelynek jelei így egy kétszintes családi házba vezettek a San Francisco-i Bernal Heightban.

A feltételezett megtalálót is előkerítették, de tagadta, hogy tudna valamit a készülékről. A rendőrség házkutatást tartott nála, de nem találtak semmit. Az Apple még azt is felajánlotta, hogy fizetnek az iPhone-ért, de a megtaláló állítólag akkor sem tudta hol található.

Nem ez az első eset, hogy piacra nem dobott iPhone-t hagynak el. Tavaly szintén San Franciscóban, a Mission kerületben tűnt el egy iPhone 4 július végén. Akkor egy IT-blog vásárolta meg a készüléket, de a gyártó visszakérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik