Tech

A Facebook letiltja a Google+ meghívókat?

A Google állítja, a Facebook tagadja, egy videó bizonyítja, de a tapasztalat cáfolja.

Az nem kérdés, hogy a Facebook számára az a legkényelmesebb, ha nincs konkurencia; ha pedig van, nyilván nem szeretné, hogy épp a saját oldalain kezdjen el terjedni a felhasználók körében. Ennek ellenére az informatikai óriások csatározásának vannak írott és íratlan szabályai, melyek közül az egyik, hogy a cenzúrázással kapcsolatos szabályzat ésszerű maradjon és ne terjeszkedjen önkényesen.

Ehhez képest a Google szóvivője, Randall Safara kedden videóval bizonyította, hogy az általa a Facebookra publikált Google+ meghívó a saját üzenőfalán megjelenik, de ismerősi hírfolyamából érdekes módon hiányzik.

A Google a probléma kapcsán nem vette fel a kapcsolatot a Facebokkal, inkább a nyilvánossághoz fordult. A Facebook ennek ellenére cáfolta a vádat és bár állítása szerint képtelen volt megismételni a hibát, csak arra tud gyanakodni, hogy mivel a hírfolyamot száz és száz algoritmus befolyásolja, ezek akármelyike okozhatott fennakadást.

A nyilvánosság pedig a Facebookot igazolja, hiszen alig akad felhasználó, aki ne tudta volna a Google+ meghívót is szabadon publikálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik