Tech

Már játszani is lehet a Google közösségi oldalán

Örülhetnek azok, akik eddig hiányolták a Google+ funkciói közül a professzionális időpocsékolást.

Mielőtt bárki – valószínűleg több hetes kihagyás után – rohanna megnézni Google+ profilját, annyit le kell szögezzünk, hogy mint minden hasonló méretű fejlesztés, ez is szép lassan terjed majd el a közösségi oldal felhasználói között. Magyarul egyelőre nagy számmal fordulhatnak elő azok, akiknél nyoma sincs a játékoknak.

Akiknél viszont már megjelent a “Fal” feletti ötödik ikon, az elvileg olyan alkalmazásokkal töltheti szabadidejét, mint a Facebookról már ismert Zynga Poker, a klasszikussá vált Sudoku vagy az okostelefonokat meghódító Angry Birds – ez utóbbi megszerzése fáj valószínűleg legjobban a Facebooknak.

A legnagyobb – és az egyszeri felhasználó számára valószínűleg legkényelmesebb – fejlesztést azonban nem a játékok jelenléte, hanem épp a hiánya jelenti. Ugyanis szemben a Facebook azon praktikájával, hogy a központi hírfolyamba integrálja a játszott játékok sérelmeit, kérelmeit és egyéb adatait (ezen egyébként “véletlenül” épp mostanában változtat a Facebook is), a Google+ többek között a Körök segítségével lehetőséget biztosít arra, hogy az ember lássa a játékok által publikált dolgokat, mikor kíváncsi rá, és eltüntesse azokat, amikor nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik