Tech

Harapásszámlálóval a karcsúbb alakért?

A fogyókúrák, edzések és egyéb karcsúsító módszerek korában a Clemsoni Egyetem két hallgatója úgy gondolja, megtalálta a legjobb megoldást.

Ha valaki már a lépésszámlálót sem tartotta egy különösebben hasznos eszköznek, akkor a harapásszámlálótól tépni fogja a haját. A feltalálók ugyanis azzal a feltételezéssel élnek, hogy ha az étkezés végén látjuk azt, hogy pontosan hányszor emeltük a szánkhoz a villát vagy kanalat, akkor annyira elszégyelljük magunkat, hogy legközelebb biztos kevesebbet eszünk.

Az erősen ’80-as éveket idéző karóra amellett, hogy nem a legszebb látvány, nem is működik magától, hiszen az étkezés elején be, míg a végén ki kell kapcsolni. Ezzel a módszerrel elvileg azt ehetünk, amit csak akarunk, csupán arra kell figyelnünk, hogy hányszor emeljük a szánkhoz.

Persze a számszerű fegyelem mellett azzal sem érdemes csalni, hogy rendesen megpúpozzuk a villa mindkét oldalát étellel. Persze, ha ezen íráson erősen érezhető szkepticizmus ellenére meggyőzött az eszköz, azt talán a 800 dolláros (vagyis majdnem 160 ezer forintos) ár riasztja el.

A magunk részéről a rendszeres mozgást tudjuk javasolni – akár ingyen is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik