Tech

Mégsem butábbak az Explorer-felhasználók

Néhány napja körbejárta az internetet egy kutatás, amely szerint Internet Explorer felhasználóinak alacsonyabb az IQ-ja a manapság divatosabb böngészőket használókénál.

Mi is beszámoltunk a “kutatás” eredményeiről, de legyen mentségünk annyi, hogy a BBC-től a CNN-ig az egész online világot sikerült átverniük a hamis honlap és kitalált felmérés készítőinek. Kivéve persze azt a néhány felhasználót – az nem derült ki, hogy ők az Explorert preferálják-e vagy sem -, akik nem hittek a szemüknek és a BBC oldalain elkezdtek kérdezősködni, kételkedni, és ezzel végül lebuktatták a csalókat.

S míg hasonló, hamis weboldalakat nagyon könnyű létrehozni, az egyelőre nem derült ki, hogy kik és egyáltalán minek töltenék az idejüket ilyenekkel.

Ahogy valószínűleg számos kollégánk világszerte, úgy mi is érezzük az egyre forrósodó arcpírt és éppen ezért elnézést szeretnénk kérni Tőletek.

Mindemellett fenntartjuk, hogy aki az Explorernek nem a 9-es verzióját használja, az sürgősen frissítsen vagy próbáljon ki egy új böngészőt. Ha tipp kellene, itt a szerkesztőségben a Firefox és a Chrome a két favorit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik