Tech

Butábbak az Internet Explorer felhasználói?

Egy új kutatás megpróbálta összekötni a böngészőhasználatot a felhasználók átlagos IQ-jával - az eredmények nem kedveznek a Microsoft rajongóinak.

FONTOS! A cikk eredeti publikálása óta kiderült, hogy az alább leírtak nem felelnek meg a valóságnak – Mégsem butábbak az Explorer-felhasználók.

A kanadai AptiQuant 101 326, tizenhat évnél idősebb személy IQ-tesztjeit csoportosította aszerint, hogy a kitöltők saját bevallásuk szerint melyik böngészőt használják a legtöbbet. Az eredmények megdöbbentőek.

A legalacsonyabb pontszámot az Internet Explorer 6 felhasználói szerezték meg, alig több mint 80-as IQ-val; a középmezőnyben, 110-115-ös átlagos intelligencia hányadossal a Firefox és a Chrome felhasználói végeztek, míg a legmagasabb, 120-nál is nagyobb IQ-val az Operán keresztül böngészők rendelkeztek.

Természetesen ezek átlagok, így senkinek sem érdemes magára vennie az eredményeket. Azonban ami az előbbi adatoknál is érdekesebb, hogy ugyanezen teszt 2006-os eredményei az Internet Explorer 6 felhasználóinál közel 110-es átlagos IQ-t mértek.

Természetesen nem arról van szó, hogy az utóbbi öt évben elbutultak volna az internetezők, sokkal inkább arról, hogy a magasabb intelligenciával rendelkező emberek szívesebben kísérleteznek az új lehetőségekkel és figyelnek arra, hogy aktuális szoftverük mindig frissítve legyen – vagyis az átlagos IQ “átvonult” az átlag által használt böngészőkhöz, a Firefoxhoz és a Chrome-hoz.

Már csak az a kérdés, hogy ezek az eredmények rábírják-e az IE6 renitens védelmezőit, hogy frissítsenek, ha böngészőt nem is szeretnének váltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik