Tech

Az ukránok Már Steve Jobs beszédeit is másolják

Az ukrán védelmi miniszter döntött úgy, hogy az Apple vezérének nem csak az információtechnológia területén vannak jó ötletei.

Mivel nem olyan profitábilis, mint iPhone-ok vagy iPadek másolása, nem is teljesen értjük, hogy Raisa Bogatireva miért gondolta jó ötletnek Steve Jobs a Stanfordi Egyetem végzőseihez intézett szavait átvenni. Persze ő is épp egy diplomaosztón szólalt fel, de mégis…

A plágiummal kapcsolatban ráadásul az a legfurcsább, hogy nem mélyenszántó gondolatokat, hanem az internet bármely sarkából beszerezhető, semmitmondó kliséket lopott. Szerintünk az ember karakteréről, sorsáról, életéről és karmájáról az ember Steve Jobs nélkül is felszólalhatna, még akkor is, ha az Apple vezérénél hallotta először a “ragadd meg a napot” kifejezést.

A minisztérium válaszában elutasította a plágium vádját és közleménye szerint a miniszter asszonyt csupán inspirálta Steve Jobs beszéde. Adódik persze a kérdés, hogy a jövőre diplomázó ukrán egyetemisták követik-e a kormánytag példáját és mondjuk a Wikipédián keresnek inspirációt szakdolgozatukhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik