Tech

Csigapostáztasd az e-mailed

A kézzel írott leveleknek megvan a maga bája - a gond az, hogy a billentyűzethez szokott ember számára igen macerásak. Itt a megoldás.

A Snail Mail My Email (vagyis Csigapostáztasd az E-mailem) projekt lelkes aktivistái segíteni szeretnének az ilyen problémákkal szembesülőknek azzal, hogy csuklóikat és írószereket nem kímélve papírra vetik a hozzá beérkező e-maileket és azokat hagyományos postán feladják.

Az eredeti szolgáltatás 100 szavas (nem karakteres) korlátott szabott a levélnek, ráadásul választani lehetett az egyszerű, kézzel írott levél és a valamilyen rajzzal izgalmasabbá tett között – mindezt ingyen és bérmentve.

Az ötlet annyira jónak bizonyult, hogy az internet lakossága hamar olyan mennyiségben kezdte el bombázni a csapatot, hogy egyelőre kénytelenek voltak bezárni újabb aktivisták toborzása érdekében. A lépés érthető, hiszen napi 900 levelet gépelve sem lehet teljesíteni.

Jelenlegi állás szerint már 220-an jelezték, hogy szívesen áldoznának idejükből néhány levél “de-digitalizálása” érdekében, úgyhogy már csak a koordinátorok jelentkezését várják, akik napi 2-4 órában 50 fős csapatokat irányítanak.

A projekt az újbóli nyitás után is szeretne ingyenes maradni, de természetesen elfogadnak adományokat. Az persze kérdéses, hogy a magyar nyelvű levelekkel tudnak-e mit kezdeni, úgyhogy az érdeklődőknek mi első körben az angol nyelv használatát javasolnánk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik