Tech

Visszavonhatjuk a leveleinket Gmailben

Egy gomb segítségével visszavonhatjuk leveleinket a Google levelezőben, csakhogy a hasznos gombot eldugták a rendszerben.

Kivel ne fordult már volna elő, hogy amint rákattintott az “elküld” gombra, rögtön rájött, hogy hiba volt. Jó esetben csak lemaradt a csatolmány, rossz esetben egy meggondolatlan felmondás is állhat a levélben. A Gmailben lehetőségünk van arra, hogy az elküldést követő néhány másodpercben “visszacsináljuk” az egészet, azaz visszavonjuk a műveletet.

Eddig mindössze néhány másodpercünk volt a cselekvésre, a Google azonban most 30 másodpercre növelte az “undo send” megnyomására rendelkezésre álló időt.

A funkció azonban jól el van dugva a levelezőben. Ha szeretnénk élni a visszavonás lehetőségével be kell kapcsolnunk, mivel a Gmailben minden extra funkció alapértelmezettként ki van kapcsolva.

Az elküldés visszavonását a képernyő jobb felső sarkában látható kis zöld lombikra kattintva, vagy a Beállítások menüben a Labs fülre kattintva hívhatjuk elő. A Labs menün belül találjuk a hasznos kiegészítőket.

;

Ajánlott videó

Olvasói sztorik