Tech

A hosszú e-mailek ellenszere

Mert valljuk be, legtöbbünk számára az e-mail egy elkerülhetetlen rossz, és mindannyiunk napjából nem kevés időt elvesz a levelek írása és olvasása.

A legrosszabb az, mikor egy levél már első ránézésre annyira hosszú, hogy inkább félrerakjuk, csak azért, hogy utána hetekkel később már égjen az arcunkon a bőr és kifogásokat keressünk, miért is nem válaszoltunk eddig.

A modern kor emberének megmentőjét (legalábbis az e-mail területén) Shortmailnek hívják. Ahogy a szolgáltatás nevéből már kiderülhetett, a cél és egyébként egyben maga a szolgáltatás is a rövid e-mailek küldéséről és fogadásáról szól.

Úgy kell ezt elképzelni, mint a Twittert, annyi különbséggel, hogy nem 140, hanem 500 karakter áll rendelkezésünkre, hogy adott címzett részére minden aktuális gondolatunkat képernyőre vessük, ezzel könnyítve meg az ő életét.

Hogy miért jó nekünk? Mert minden Shortmail felhasználóhoz érkező levél, ami hosszabb 500 karakternél, automatikusan visszaküldésre kerül a feladóhoz azzal az üzenettel, hogy próbálja meg levelét 500 karakterbe sűríteni. Amennyiben tényleg kisregényt írt, azt pedig küldje csatolmányként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik