Tech

Nagy bejelentésre készül a Facebook

Nem volt kérdés, hogy miután a Google előállt saját közösségi oldalával, a Facebooknak reagálnia kellett a fellépő konkurenciára.

A Google+ névre hallgató oldal ugyanis komoly versenytársat jelent, raádásul nemcsak a Facebook, de a Twitter mikroblog és a Flickr fényképmegosztó oldal számára is. A Facebook éppen ezért szerdán – saját bevallása szerint – nagy bejelentést szeretne tenni.

Hivatalosan egyelőre többet nem tudni, azonban számos informatikai szaklap különböző forrásokból ugyanazt a fülest kapta: a Skype beépülne a közösségi oldalba. Természetesen továbbra is le lehet majd tölteni különálló alkalmazásként, azonban ha valaki facebookos ismerősével szeretne webkamerán keresztül csevegni, a továbbiakban ennek nem lesz akadálya.

A Skype-ot nemrég a Microsoft vásárolta fel, azonban tudni kell, hogy a Microsoft és a Facebook már a korábbiakban is együttműködtek, illetve a szerdai bejelentésről tudni, hogy a Facebook seattle-i csapatától származik, ami a redmondi Microsoft szomszédságában van.

A kérdés már csak az, hogy egy esetleges videocsevegés mennyivel tudja hátráltatni a Google+ előretörését, pláne hogy ez utóbbiban is van erre – ráadásul egészen szép – lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik