Tech

Lecsapott az Adatfelszabadító Front

Adatfelszabadito-Front(1024x768).png (google, takout, elvitel, )
Adatfelszabadito-Front(1024x768).png (google, takout, elvitel, )

A Google új szolgáltatásával minden, az informatikai óriásnál tárolt információnkat egyetlen csomagban tudjuk letölteni.

A Google+ indítását körülvevő izgalom közepette alig valakinek tűnt fel egy új és annál fontosabb lehetőség megjelenése a szolgáltatási palettán: minden a Google-nál tárolt adatunk, információnk, fényképünk és mindenünk immáron együttesen letölthető. Ez a Google Takout.

Az adatátviteli lehetőségek harcmezeje nem annyira híres, mint mondjuk az adatvédelmi beállításoké, de legalább annyira véres és meghatározó, hiszen az internet húsz éve már többször is bebizonyította, hogy ami ma természetes és elengedhetetlen, az holnapra már elavult lehet. Ilyenkor az egyik helyen összegyűjtött és létrehozott temérdek információ jobb esetben nem vész kárba, hanem áthelyezhető az aktuálisan vagány szolgáltatásba.

Bár eddig is volt lehetőség a Google egyes oldalairól (Buzz, Picasa, stb.) lerántani az ott lévő dolgokat, azonban a folyamat eléggé nehézkes volt. A Google Takout segítségével egyetlen nagy csomagban megkapunk mindent, hogy kedvünkre csemegézzünk és használjuk.

Az Adatfelszabadító Front szavaival élve, ha egyszerűbb otthagyni a Google-t, a Google-nak annál jobban kell azon dolgoznia, hogy ne legyen miért otthagyni őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik