Tech

Itthon is elindul a Google lájk gombja

Alig három hónappal ezelőtt indult a Google +1 és lassan itthon is lehet majd a lájkolás helyett/mellett pluszegyezni.

Kapcsolódó cikkek

Aki anno lemaradt volna róla, a “Google +1” az informatikai óriás egy új, leginkább a lájk gombhoz hasonlítható szolgáltatása, annyi különbséggel, hogy nem a Facebook közösségi oldalán, hanem a Google keresőjén (és egyéb oldalain) keresztül lehet gyakorlatilag bármit pluszegyelni. Persze valószínűleg a tweet, lájk és iwiw megosztás gombjai mellett a +1 is hamarosan integrálódni fog egyéb tartalomszolgáltatók honlapjain is.

Szemben azonban a Facebook lájk gombjával, ami a tetszésnyilvánítás mellett üzenőfalunkon hagy egy múló emléket arról, hogy valamit jónak tartottunk, a Google +1 tartós hatást ér el azzal, hogy valamire rákeresve a Google meg fogja mutatni, hogy a témában mit tartottak kattintásra érdemesnek a google-os közösségi hálónk tagjai.

Három hónap tesztelés után a keresőóriás most első körben az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban és Japánban vezeti be a +1-et, de ígérete szerint minél hamarabb szeretné a kereső minden verziójába integrálni – vagyis a magyar verzióban is hamarosan fel fog tűnni a képen is látható gomb a keresési eredményeink mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik