Tech

Indul a Google +1

Tömören megfogalmazva, olyan mintha bármit lájkolhatnánk a neten: keresést, reklámot, akármit.

Már egy ideje lehetett pletykákat és spekulációkat olvasni arról, hogy mi is lesz a Google +1 névre hallgató projekt. Az utolsó két nagy elmélet szerint vagy egy közösségi oldal, vagy egy közösségi réteg lehet – s míg ez utóbbit nem nagyon tudtuk elképzelni, mit jelenthet, mégis erről van szó és immáron minden világos.

A Google magyarázata szerint az internet most már egy hatalmas hely, ahol könnyen el lehet tévedni és a kínálat a bőség zavarába ejthet bárkit – éppen ezért nem lenne egy rossz ötlet, ha az ember támaszkodhatna az ismerősi körére. Így ha az ember egy keresés során bizonytalan, segíthet neki, ha egy ismerőse egy linkre már nyomott egy pluszegyet és fordítva: lehet, hogy az ember valamikor tud segíteni a barátain, ha egy-egy linket, reklámot vagy gyakorlatilag bármit lepluszegyel.

A szolgáltatás egyelőre csak az angol nyelvű keresésekre terjed ki, azonban a későbbiekben a Google valóban az egész internetre szeretne egy új réteget tenni azzal, hogy mindennel összekapcsolódva gyakorlatilag ne legyen olyan tartalom, amit nem lehet ellátni egy +1-gyel.

Summa summarum a +1 a Google lájkgombja.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Google +1 gomb oldala – angolul
+1 kerül a keresési eredmények alá, lájkolod? – angolul (Engadget)
Kiderült, hogy mi az a Google +1, valószínűleg nem erre számítottál – angolul (DownloadSquad)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik