Tech

Szeretetgombot indít a Wikipédia

Ennek segítségével lehet majd hálánkat és elismerésünket továbbítani a cikkek szerzőinek.

A funkció kísérleti jelleggel június 29-én kezdi meg működését, azonban egyelőre kizárólag az angol nyelvű felületen, csak a regisztrált felhasználók számára és egyedül a szerzők saját oldalain. Vagyis funkcionalitása némileg korlátozottabb mondjuk egy egyszerű lájkgombnál, azonban szerepe annál fontosabb.

A Wikipédia ugyanis méreteihez képest világszerte csupán maroknyi ember kemény munkájával jön létre és marad friss, vagyis tartós működéséhez és további expanziójához aktív felhasználókra van szüksége.

A képen is látható szív megnyomása a LoveMenu megjelenését eredményezi, ahol akár saját, ahol már előre megírt üzenetek (pixelcicák és digitális sörök) segítségével tudathatjuk a szerzővel, munkája igenis számít. A kitalálók reményei szerint ez ösztönzőleg fog hatni a már meglévő csapatra, és esetleg új tagok is szívesebben csatlakoznak, ha látják, hogy munkájukat értékelik.

Amíg a funkció magyarul is bevezetésre kerül, a magunk részéről élő cicák és valódi sör adományozását ajánljuk, amennyiben ismerősi körünkben lenne wikipédiás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik