Tech

A testhőt is hasznosítja a jövő repülője

Az Airbus bemutatta a közel- és távolabbi jövőre tervezett repülőgép-koncepcióját.

A gyártó nem fogta vissza a fantáziáját, mikor kristálygömbjéből kiolvasta, hogy miként is fog kinézni a jövő légi közlekedése. Az okosítás trendjét követve a telefonok, tévék és egyéb eszközök után a repülőgép is megokosodna, gyakorlatilag feleslegessé téve a légi kísérőket, hiszen az ebéd kiosztásán kívül mindenben tudna segíteni. Például a tenyerünk leolvasása után megmutatja, hogy hova szól a jegyünk.

Emellett, bár az Airbus eltörölné a kialakításban is érződő különbségtételt az első- és a turistaosztály között, a repülőgép elején utazók az út költségein kívül immáron azért is fizethetnek, hogy a gép teste átlátszó lenne, így a pilóták számára nyitva álló panorámánál is szebb látványban lehet részük.

Ami azonban a legfuturisztikusabb az összes javaslat közül, hogy a gépekbe szerelt testhez simuló, alakváltó székek az általunk leadott hő energiáját is képesek lennének hasznosítani? Hogy mégis hogyan? Az Airbus egyelőre rövid és nem túl sokat mondó választ adott: okos anyagokkal.

S míg ez kísértetiesen emlékeztet minket a Mátrixra, a magunk részéről igenis várjuk a repülési élmény ezen koncepció szerinti megújulását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik