Tech

Virtuális melléklet a National Geographic 100. magyar számához

Június 8-án jelent meg a világhírűsárga keretes újság századik magyar száma - az ünnepi alkalmat webkamerára és okostelefonokra letölthető digitális melléklettel teszi emlékezetesebbé.

Az augmented reality, vagy magyarul kiterjesztett valóság röviden összefoglalva a valós és digitális világ összeolvadása készülékünk képernyőjén. A kommunikációs technológia ezen legújabb újítása valós időben módosítja a kamera által képernyőre vetteket, ami a játékok friss generációjától egészen az információ megszerzésének új módjáig sok mindenre lehet alkalmas.

A National Geographic Magyarország lapjain most ezt a kiterjesztett, digitálisan módosított valóságot próbálhatja ki bárki a magazin mellékleteként ingyenesen letölthető alkalmazások segítségével. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy webkamerát vagy egy okostelefont ráirányítani a magazinban közölt vezérlőjelekre és máris megelevenedik a Naprendszer, térben mozgatható animáción csodálhatók meg a Nap körül keringő égitestek. Akit pedig részletesebben is érdekel ez az új technológia, az „A terminátor szemével” című írás segítségével mélyedhet el a kiterjesztett valóság világában.

A 100. jubileumi szám címlapját megelevenítő markert a városban található plakátok mellett erről a linkről is le lehet tölteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik