Tech

Vigyázz, SPAM: iPhone-nal vadásznak a Windows felhasználókra

A hivatalosnak tűnő e-mail arról tájékoztatná a gyanútlan felhasználót, hogy a csodálatos iPhone 5 végre fekete színben is elérhető.

Úgy tűnik, hogy a csalók sokkal többet foglalkoztak a külcsínnel, mint a belbeccsel, ugyanis bár az e-mail első ránézésre olyan, mintha valóban az Apple-től érkezett volna, a tartalmát tekintve igen átlátszó hazugság.

Az Apple egyrészről a mai napig nem jelentette még be az iPhone ötödik generációját – még a nevét sem -, ráadásul némileg vicces már a levél tárgyában azzal villogni, hogy végre fekete színben is elérhető, mikor ez az iPhone-ok alapvető színe.

Éppen ezért a személyes kedvencünk az e-mailben szereplő “az iPhone feketére váltott” felirat, hogy a telefon mögül kicsúsztatható QWERTY-billentyűzetről ne is beszéljünk.

De rendben, elfogadjuk, hogy nem érdeklődik mindenki annyira a legújabb Apple-kütyük iránt, mint mondjuk mi (vagy épp egy átlagos Apple-felhasználó) és éppen ezért nem biztos, hogy tud arról, hogy épp hol tart az okostelefonok sorszámozása. Ebben az esetben viszont az egészséges gyanakvásnak annyiban kell teret engedni, hogy az Apple miért küldene kéretlen levelet azoknak, akik egyetlen Apple-készülékkel sem rendelkeznek? Vagy egyáltalán honnan lenne meg a címe?

Mivel a csalás sikeressége azon múlik – a feladó iránti túlzott bizalmon túl -, hogy az ember ne legyen tisztában az Apple fejlesztéseivel, ezért egészen ironikus, hogy a levélben található linkek mögött egy olyan trójai vírus rejtőzik, ami kizárólag a Windows-felhasználókra veszélyes.

Tehát továbbra is érdemes józan paraszti ésszel és egészséges bizalmatlansággal fordulni a nem kért és/vagy picit is gyanús tartalmak felé. Teljes bizonytalanság esetén pedig elértek minket a Facebookon vagy az techtud [kukac] 24.hu címen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik