Tech

2013-ig mindenhol lesz szélessáv

A 2010-2014 közötti időszakra vonatkozó infokommunikációs stratégia többek között ezt a célkitűzést próbálja meg teljesíteni.

Nyitrai Zsolt a Nemzetgazdasági Minisztérium infokommunikációs államtitkárságának vezetője hétfőn a parlament gazdasági és informatika bizottság informatikai és távközlési albizottságának ülésén számolt be az elmúlt egy év munkájáról és a ciklus hátralévő részében elvégzendő munkáról.

Sikerült tető alá hozni azt a megállapodást, ami a .hu domain nevek esetében két hétről egy-két napra csökkentette a regisztrációt, de a 2013-ig minden településen elérhetővé váló szélessávú internet mellett eredményként említette, hogy hamarosan kiírják értékesítésre a 900 megahertzes frekvenciát. Ez megteremti egy negyedik mobilszolgáltató megjelenésének lehetőségét a piacon, ami Nyitrai Zsolt elmondása szerint újabb árversenyt generálhat a piacon.

A hálózatkonszolidáció célja a költségtakarékosság és a sávszélesség maximalizálása – az állam ugyanis maga akarja kiszolgálni a saját szervezeteit, a lehető legolcsóbban és a legjobb feltételekkel. De hamarosan módosítják az elektronikus hírközlésről szóló törvényt is, mivel a 2003-as jogszabály már több ponton idejét múlt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik