Tech

Megújul a Microsoft mobil rendszere

Microsoft-Mango(1024x768).png (microsoft, windows phone 7, mango, )
Microsoft-Mango(1024x768).png (microsoft, windows phone 7, mango, )

Egyszerűbb kommunikációt ígér a Microsoft Mango néven fejlesztett új mobil operációs rendszere, amely a Windows Phone 7 továbbfejlesztett változataként ősszel jelenik meg.

A magyarul is elérhető szoftver több mint 500 újdonságot tartalmaz, többek között olyan alkalmazásokat, amelyek az egyre bonyolultabbá váló közösségi oldalak hasznos funkcióit egyszerűsítik. Az új kiadás minden meglévő Windows Phone 7 készülék számára ingyenes szoftverfrissítéssel lesz letölthető.

A Microsoft koncepciója szerint a sok, egymástól elkülönülő alkalmazás és fiók sokasága keltette káosz gordiuszi csomója kerülne átvágásra az új rendszerrel: az elsődleges szempont az integráció volna. A fejlesztők reményei szerint a Mangóval a hívások, SMS-ek, emailek kezelésén túl a csevegések, állapotfrissítések, Twitter-bejegyzések, illetve az internetre szánt fényképek kezelése válik egyszerűbbé.

A Mango ingyenes fejlesztői eszközei szerdától lesznek letölthetők. Az új operációs rendszer megjelenésével az Acer, a Fujitsu, illetve a ZTE is tervezi a Windows Phone 7-re optimalizált telefonok megjelenését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik