Tech

A Facebookról lekerülne a 13-as karika? [Frissítve: Zuckerberg tagad]

A Facebook alapítója egy oktatásról szóló konferencián fejtette ki, hogy a közösségi oldalnak szerepet kellene vállalnia a 13 év alattiak okosodásában.

S míg Zuckerbergék fel kívánnak lépni a gyerekek Facebook-használatát tiltó nemzeti törvények módosítása érdekében: az Egyesült Államokban egyelrőe 13, Spanyolországban pedig 14 év a korhatár. S mivel vannak olyan országok, mint Nagy-Britannia, ahol nincs erre vonatkozó rendelkezés, a közösségi oldal belső szabályzata is 13 év alattiakat nem enged be. Pontosabban nem hagy olyat regisztrálni, aki őszintén megvallja, hogy 13 évnél fiatalabb – bár feltételezzük, hogy egy 8 éves is képes hazudni a korárol, ha nagyon szeretne FarmVille-ezni.

FRISSÍTÉS: Mark Zuckerberg a világháló meghatározó szereplőinek rendezett e-G8 elnevezésű internetes fórumon szerdán kérdésre válaszolva közölte, hogy nincs napirenden a közösségi portál felhasználási feltételeinek megváltoztatása, és a múlt héten New Jerseyben rendezett oktatási innovációról szóló konferencián elhangzott beszédét az eredeti szövegkörnyezetből kiragadva idézték.

A Consumer Reports szerint a 600 millió Facebook-felhasználóból körülbelül 7,5 millió 13 év alatti – a Facebook közlése szerint az érintett profilok közül sokat szülők hoztak létre gyermekeik számára, vagy legalábbis a szülők beleegyezésével történt a regisztráció.

A közösségi oldalnak egyelőre arról nincs elképzelése, hogy pontosan mivel is tudnák segíteni a kis nebulókat. Zuckerberg elmondása szerint a korlátozó szabályozás okán még nem is gondolkodtak igazán a lehetőségeken.

Házi feladat: mindenki számolja ki, hogy mennyivel emeli az osztályátlagot a tanórai Facebookozás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik