Tech

Zombitámadástól félnek Amerikában

Az Egyesült Államok Járványkezelési- és Megelőzési Központja egy esetleges zombi invázió esetén szükséges teendőkről tájékoztatta a lakosságot.

Mert amíg nálunk a katasztrófavédelem Frodóék lakhelyét sújtotta egy elképzelt természeti csapással, a tengerentúlon az egyik helyettes tiszti főorvos publikált egy zombitámadásról szóló bejegyzést a Járványkezelési- és Megelőzési Központ honlapján, hogy felhívja az amerikai lakosság figyelmét az ún. “katasztrófacsomag” készenlétben tartásának fontosságára.

Ez a túlélőcsomag olyan szituációkban lehet fontos, mikor hirtelen szükséges elhagyni lakóhelyünket, legyen szó bármilyen katasztrófáról – a központ ennek tartalmára tett javaslatokat. S míg érthető, hogy az emberek jobban felfigyelnek a zombikra, mint egy egyszerű tornádóra, a realizmus kedvéért érdemes lett volna a javaslatok közé a sörétes puskát és a tömény szeszt is bevenni, hiszen ezek nélkül nehéz túlélni egy zombiapokalipszist.

A bejegyzés azonban arra is kitér, hogy egy zombijárvány esetén a központ hogyan próbálná meg felderíteni a járvány okait és miként segítene a lakosságnak az élőholtak túlélésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik