Szórakozás

Zombisorozatot reklámoztak a temetkezési irodánál

Egy, a The Walking Dead (Élőhalottak) című televíziós sorozatot reklámozó óriásplakátot helyeztek el egy temetkezési cég épületének oldalán.

Az észak-angliai Durham megyében fekvő Consett város temetkezési irodájának falán feltűnt hirdetés miatt a 27 ezer lakosú kisváros számos lakója felháborodott. A plakát ugyanis azt az amerikai sorozatot hirdette, amelyben élőhalottak özönlenek Atlanta városra, ahol és egy maroknyi ember a túlélésért küzd.

A plakát ellen felemelte a szavát az egyik helyi hospice-csoport is, mondván: kegyeletsértő, hogy a szeretteiket temetni érkező emberek ilyen felirattal találják szemben magukat. Az olyan szavak, mint a halott, vagy halál, nagyon bonyolultak lehetnek. Nagyon felzaklathatja azt, aki a szerettének a temetési szertartását szeretné éppen intézni – fogalmazott a The Norther Echo című lapnak Susan Jones, a Willow Burn Hospice munkatársa.

A helyiek felháborodásának hatására végül bocsánatot kért a Clear Channel brit hirdetésszervező ügynökség, elismerve, hogy helytelen volt a temetkezési irodához kitenni a reklámot. A cég egyben azt is közölte, hogy haladéktalanul máshová helyezik át a plakátot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik