Tech

Laptop beépített projektorral – jó ötlet vagy sem?

A Fujitsunál egyből két olyan gépet is találunk, amiben a CD-meghajtót lecserélte egy projektor... de minek?

Mert az ötlet azon részével teljesen egyetértünk, hogy alig akad manapság ember, aki optikai meghajtót használna, pláne a laptopjában – talán némi nosztalgiázás egy CD-re válogatott zenei összeállítással vagy egy esetleges oprendszer-telepítés, de semmi kötelezően CD/DVD-ről futtatandó dolog.

Azonban a Fujitsu új LifeBook S761/C és P771/C modelljei annak fényében érthetetlenek, hogy a projektort leszámítva nem épp kiemelkedő gépekkel van dolgunk, mégis 2675 és 3110 dollárba (vagyis kb. 520 és 610 ezer forintba) kerülnek.

Hiszen, ha a pico projektoroknak épp az a lényegük, hogy nagyon kicsik és éppen ezért könnyen zsebre vághatóak, miért lenne bárkinek arra szüksége (az egyértelmű vagányságfaktoron túl), hogy integrálva legyen?

Az optikai meghajtó kihagyása révén felszabadult hely nem lett volna jobban hasznosítva egy nagyobb akksival? Vagy még jobb: nem lehetett volna egy vékonyabb, könnyebb laptopot építeni? Minket nem győzött meg arról a Fujitsu, hogy ennek lenne piaca, de idővel nyilván kiderül, kinek volt igaza.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik