Tech

Projektor a telefonban

Igen, a Sharp újonnan bemutatott telefonja tartalmaz egy kis projektort - a japánok már februárban kipróbálhatják.

Az egyelőre csak SH-05C névre hallgató okostelefon bármelyik felszínre kivetíti a tegnapi buli minden kellemetlen részletét. Persze az igazán kreatív felhasználási lehetőségek minden bizonnyal a piacra vezetés után fognak felbukkanni.

A Sharp állítása szerint feltöltött aksik mellett a projektort akár két teljes órán át is működtethetjük, s míg ez is roppant vagány, vagy az elemekkel kell majd valamit kezdeni, vagy a projektor energiaéhségével.

A 640×360-as projektoron kívül már most tudni 3,7 colos képernyőről, amely 480×854-es felbontásra lesz képes, az 5.3MP-es kameráról a telefon hátoldalán. Ez utóbbi kicsit gyengének tűnik ahhoz képest, hány millió pixellel villognak a kortárs telefonok – de persze egyiknek sem kell megosztani a rendelkezésre álló helyet egy projektorral, úgyhogy ez megbocsátható.

Akinek nem lenne ötlete arra, mire is lehetne használni egy projektort egy telefonban, annak itt a Mozilla koncept telefon koncept videója. Ez utóbbi bemutatja, hogy mit is lehetne kihozni már létező technológiákkal a telefonokból.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Sharp projektoros telefonja – angolul (MobileCrunch)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik