Tech

Infokommunikációs konferencia Siófokon

A Business and Technology 2011 előadói egyetértettek abban, hogy a távközlés itthon még messze nem merítette ki a fejlődési lehetőségeit.

A hagyományteremtő céllal megrendezett kétnapos konferencia és kiállítás szerdán kezdődött Siófokon, ahol az infokommunikáció felhasználói és az iparág képviselői információkat és eszmét cserélhetnek, valamint áttekintést kaphatnak az ágazat trendjeiről.

Az infokommunikációs technológiai szektor súlya jelentős, a magyar GDP 6 százalékát adja, amellyel jó helyen áll az ország európai viszonylatban.

A Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint a digitális tartalmak növekvő adatigénye és a hálózatba kapcsolt eszközök számának növekedése miatt a közeljövőben szélessáv-robbanás várható Magyarországon is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a legsürgetőbb tennivalók a digitális infrastruktúra fejlesztése terén találhatóak. A szakvezetés 2014-es céljai között szerepel egyebek közt, hogy 2 millióval kevesebb digitális írástudatlan legyen az országban, 100 százalékos legyen a mobil szélessávú lefedettség, és az elektronikus közigazgatási rendszerek egységesen működjenek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Business and Technology 2011

Ajánlott videó

Olvasói sztorik