Tech

Egy alkalmazáskereső mind fölött

A számítógépeken, tableteken és mobilokon elérhető alkalmazásoknak se szeri, se száma - ezen a káoszon szeretne átsegíteni minket a Quixey.

Bárki, aki szembesült már az appkeresés életeket megkeserítő problematikájával, pontosan tudja, hogy a favoritok telepítésén túl a bőség zavara miatt tényleg problémás lehet a számunkra legmegfelelőbb program megtalálása. Ráadásul a fizetős alkalmazásokat nagyrészt nem lehet a pénz átutalása előtt kipróbálni – ezért sem használják az appok negyedét a telepítés után -, másrészről nincs is annál bosszantóbb, ha a fizetős telepítés után egy ingyenes programot találunk, amely ráadásul jobb is.

Ilyen és hasonló problémákat oldana meg a “post-PC” világában a nehézkesen leírható Quixey – mindeközben persze adódik a kérdés, hogy hova tűnt a Google?

A fejlesztők szerint annak ellenére, hogy az elvégzendő feladatoknak csupán a 3-5%-át teljesítették, már most is hatalmas eredményeket értek el, pláne ha azokat összehasonlítjuk a már forgalomban lévő appkeresőkkel, legyen szó az Android Marketről vagy az AppStore-ról.

Természetesen az indexálási folyamatról és a felhasznált algoritmusokról egy szót sem kívántak ejteni, de a keresési piac ekkora rését látva ez talán nem is csoda. A magunk részéről a mielőbbi nyitott bétaverziót nagyon is várjuk.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik