Tech

Facebook tavaszi nagytakarítás

Ha nemcsak a valódi, de a digitális életünket is rendbe szeretnénk tenni egy hidegebb tavaszi napon, adunk néhány tippet.
Kapcsolódó cikkek

Korábban is előkerült már a túl sok ismerős témája, akit a valóságban lehet, hogy fel se ismernénk. Beszélhetnénk itt adatbiztonságról meg adatvédelemről, de ha mélyen magunkba nézünk, egy idő után a sok e-ismerős inkább teher az üzenőfalon megjelenő milliónyi bejegyzéssel – még ha a farmville farmunkon naponta kétszer trágyáznak, akkor is.

Először is az a legegyszerűbb, ha ténylegesen szanáljuk a barátainkat: például ha a jobb felső régióban megjelenő szülinapi értesítőnél olyan személyt látunk, akinek soha az életbe nem fogunk, még csak Facebookon sem boldog (vagy bármilyen) születésnapot kívánni, biztos hogy megéri azt olvasgatni napról napra, hogy mennyire unalmas az élete? Ezzel a módszerrel naponta szabadulhatunk meg a “feleslegtől”.

Rendben, ódzkodunk a törléstől, ráadául mit fog ehhez szólni, ha rájön? Visszatérve az előző pontra: biztos, hogy érdekel ez minket? Ha igen, akkor másodlagos opcióként ott az elrejt funkció. A kezdőlapra navigálva a Facebookon minden egyes bejegyzés fölött megjelenik a jobb felső sarokban egy szürkéskék x, amennyiben az egeret a poszt felett tartjuk. Arra kattintva három lehetőségünk is adódik, melyek közül az egyik, hogy az adott személy bejegyzéseire többé nem vagyunk kíváncsiak.

Fontos lehet végigböngészni az adatvédelmi beállításainkat is, amit a jobb felső sarokban lévő Profilom pont alatt találunk meg. Így nemcsak azt tudjuk beállítani, hogy mások mit látnak belőlünk, hanem adott esetben azt is, hogy mi mit látunk másokból.

Végül, de messze nem utolsósorban az e-mailes értesítőket is érdemes lehet kikapcsolni – főleg, ha amúgy is egész nap a Facebookon lógunk. Úgysem maradunk le semmiről és a postafiókunkba sem kell 5 percenként bemászni, hogy töröljük az e-mailes értesítést. Ezt a profilom -> fiókbeállítások -> értesítések menüpont alatt érhetjük el. Vagy használhatunk citromailt.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (TheNextWeb)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik