Tech

Internet Explorer 9 magyarul is

Kedd óta magyar nyelven is letölthető a Microsoft böngészőjének legújabb verziója.

A társaság közleménye szerint az Internet Explorer 9-et azon felhasználói szokások figyelembevételével fejlesztették ki, miszerint az emberek a számítógép előtt töltött idejük felében interneteznek, míg a másik felét például a játékok, a képszerkesztés és filmnézés teszi ki.

Annak ellenére, hogy a Mozilla egyik képviselője néhány hete vehemensen állt ki az Explorer ellen, abban nem volt igaza, hogy az IE9 egy már megjelenéskor elavult böngésző lenne. Nem tökéletes, természetesen lehetne nagyobb a webes standardok iránti tisztelete (persze az is elég lenne, ha követné őket), viszont három dolgot mindenképp a javára kell írjunk.

Egyrészről hiba nélkül működik a “ne-kövess” funckionalitása, amivel bármely kíváncsi online marketingestől elrejthetjük a tevékenységünket; másrészről alapból támaszkodik a grafikai kártya teljesítményére (más böngészők is képesek erre, de nem alapbeállításként); és végül: nem támogatja a WinXP-t.

Persze, akinek az az operációs rendszer még mindig kielégíti minden igényét, használja csak – de ne várja el a Microsofttól, hogy egy 10 éves op-rendszert vadiúj böngészővel támogat.

AJÁNLOTT LINKEK:

Internet Explorer 9 – minden elérhető nyelven és verzióban
Letölthető az IE9 – angolul (BBC)
Megjelent az IE9 – angolul (CrunchGear)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik